Rear 187B

Rear USB cable, Carplay , Android Auto.
You will not see the messy data cable on the front panel, it looks more concise and neat.

Ori 187B

The genuine RCD330 Plus Noname 187B

Android Auto / Carplay /Mirror link
For all Volkswagen PQ car

RCD330g plus 187B
Green Skoda

For Fabia / Octavia / Superb / Yeti etc
Green light Noname 187B or + rear USB or + Wireless Car play dongle.
German, Spanish, Portuguese, Russian, English

wireless carplay Noname 187B
Rear 187B

Rear USB, Carplay , Mirrorlink, Carlife.
You will not see the messy data cable on the front panel, it looks more concise and neat.

280B

Noname 280B

Android auto, Carplay. + Rear USB
MQB Volkswagens Original Unit.
USB original installation

Flip camera

FIts Golf 6/7 R/GTI MK6 MK7, Polo C/R/GTI/Plus, EOS/Beetle/Passat CC/Scirocco For RCD330 Plus

RCD330g plus
cables

Rear USB cables and socket V3.0

For Noname 187B , Desay 187B, Noname 5GD 035 280B.

previous arrow
next arrow
Shadow
Please or Register to create posts and topics.

How to make Dynaudio sound system or Fender sound system work on RCD330G Plus

PreviousPage 2 of 2

Hey don't get me wrong, I absolutely LOVE my new RCD330, just trying to figure out the clipping audio issue when we get to about half volume.

I tried the long-codings you provided return Error -31 when trying to apply them, and goes back to the previous coding. Could this be due to an old version of VCDS?

I'm sorry, I misunderstood you.

It is very likely that the VCDS version is the problem. I can save the new long coding under the 18.9 and 19.6.2 versions, but I cannot succeed under the 12.12 version. Tell me your VCDS version. If it is not a genuine version, I Maybe it can help you upgrade to the latest version 19.6.2

Sorry again, my English is just so so.

 

No problem at all, thanks so much for the help.

I am using VCDS 15.7.0 with a non-genuine cable, maybe that it why it is not working? If you could help with an upgrade to the newest version that would be excellent!

Quote from ddren on June 17, 2020, 3:15 pm

In the installation list, uncheck 47-Sound System.

Then disconnect the battery again for 10 minutes and restore the connection.

Please have a try.

I finally did, but it didn't work, when I code as Skoda Sound System the sound goes off, could it be that my Dynaudio amplifier that is not compatible with the RCD330 Plus 187B ?, my car is a 2008 VW Passat B6. I can't think of other ways to make it work.

I think there are some options in your VCDS 19-gateway ,Installation list , some opthin should be cancelled.

Dynaudio must work on RCD30 plus. Many people have succeeded, are you Nonam 187B or Desay 187B?

My RCD330 is 187B Noname. What options in 19-Gateway are those that I should disable?. I remember you that i have sound with Dynaudio when coding standar mode, without Sound System intalled, but if i coding how Skoda Sound System i haven´t sound, that´s problem. I think that RCD330 187B Noname not capable with coding Dynaudio. I don´t know what to think. I have read that 187E does work correctly with Dynaudio.

I recently got my RCD330 'B' from this site and ran into audio & volume issues with Android Auto and my Fender soundsystem as described here. My solution was to change the coding as documented in that post of mine. Coding it as Skoda Soundsystem didn't work for me. I also had to use firmware 5518 instead of 5614.

Leaving this here in case anyone else runs into similar issues.

Quote from Jan on May 5, 2021, 12:11 am

I recently got my RCD330 'B' from this site and ran into audio & volume issues with Android Auto and my Fender soundsystem as described here. My solution was to change the coding as documented in that post of mine. Coding it as Skoda Soundsystem didn't work for me. I also had to use firmware 5518 instead of 5614.

Leaving this here in case anyone else runs into similar issues.

Hi friend.

I am going to do a thorough study recently, which car Fender or dynaudio can work for RCD330 plus, can you provide the VIN code of your car.

I have finally installed the sound system speakers with Dynaudio AMP.

I have sound, but tight after I did the coding and it was accepted. ( "Sound System (Active Speakers)" and "Treble monitoring disabled". I disabled Tremble monitoring,)
After coding I hear nothing from the speakers no with Dynaudio nor with stoch WV Sound system ampSick

I also tried to disconnect the batterie, but nothing works.
I tried differet firmwares, none of them work.
I can use it currently only with in mode "sound system not installed"

(Headunit: RCD330 187B noname, fw 5518, HW 534)

Can anyone please help me?
Thanks

After struggling for a while now to make it work in my Golf MK6 with Dynaudio someone in the german Golf community told me the trick today:

I have an 187B NoName to use Android Auto. After coding everything properly like DDren described in post 10, there was still no sound from anything from Android Auto. Radio and external sources like BT or USB worked fine.

In order to make it work I have to turn the volume down to 0 and turn it up again everytime the headunit starts.

PreviousPage 2 of 2